Dinsdag 4 oktober vond de gemeentelijk vastgoeddag van het Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD) plaats. Een goed moment om de filosofie van de benchmark toe te lichten, maar ook stil te staan bij de tussenstand van de benchmark. De nieuwe generatie benchmark waarin we willen plannen, willen verklaren, willen verantwoorden, willen leren en willen verbeteren. Een benchmark waarin we geen lijstjes maken, maar de relevante data laten zien die voor jou van toepassing is. Waarin je je kunt vergelijken met gemeenten die hetzelfde DNA hebben. Dus niet alleen kijken naar inwoners aantal, maar ook naar opbouw van de gemeente. Geen grote gemeente vergelijken met een fusiegemeente met meerdere kernen, maar met een andere grote gemeente.

Ingrid Janssen gaf tijdens haar lezing in de ochtendsessie onze visie op de benchmark. Hoe gaan we dit aanpakken? Geen ranking de stars, maar sturing op basis van data. Een overzicht van de eigen data, maar verrijkt met de openbaar beschikbare data. En dat opleveren in interactieve dashboards. Dashboards waarvan we tijdens de middagsessie een kleine preview gaven op basis van de openbaar beschikbare onderwijsdata. Onze presentatie kun je hieronder terugkijken.

Dit vindt u misschien ook interessant

Kengetallen voor financiële sturing gemeentelijk vastgoed

De Benchmark Gemeentelijk Vastgoed komt dit jaar met een set kengetallen voor vastgoedexploitatie. De kengetallen geven een gedetailleerd beeld [...]

Artikel: Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed

Een artikel over de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed De ambities van het klimaatakkoord zijn stevig. In 2050 zal de gebouwde [...]

Artikel: Barometer Maatschappelijk vastgoed

Een artikel over de benchmark in de Barometer Maatschappelijk vastgoed. Op 5 oktober 2017 werd op Nyenrode de nieuwste uitgave [...]