TIAS en Republiq gaan samenwerken om de benchmark gemeentelijk vastgoed in nieuwe stijl op te bouwen. Met de nieuwe benchmark wordt een omslag gemaakt van dikke rapporten, naar dynamische dashboards. Dashboards waarin gemeenten niet alleen lijstjes zien , maar ook op basis van eigen data (en van die van vergelijkbare gemeenten) het gesprek met elkaar aan kunnen gaan. Door het koppelen van openbare data wordt er een extra informatielaag aan toegevoegd. Met data zien we meer, weten we meer en kunnen we beter meten. Een visie die TIAS en Republiq vanaf de start van de nieuwe benchmark met elkaar delen. Scherpe analyses in heldere dashboards is wat het resultaat gaat zijn van deze krachtenbundeling.

De eerste gemeenten hebben zich al aangemeld en de eerste data is aangeleverd. Geen lange processen meer om al het gemeentelijk bezit in kaart te krijgen, maar gewoon ruwe ‘dumps’ uit de primaire systemen zorgen ervoor dat meedoen behapbaar blijft. En dat is belangrijk voor de nieuwe benchmark. Het moet leuk en makkelijk zijn om mee te doen, maar vooral interessant om straks te grasduinen in de resultaten van de benchmark.

 

dashboard

Dit vindt u misschien ook interessant

Artikel: Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed

Een artikel over de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed De ambities van het klimaatakkoord zijn stevig. In 2050 zal de gebouwde [...]

Artikel: Barometer Maatschappelijk vastgoed

Een artikel over de benchmark in de Barometer Maatschappelijk vastgoed. Op 5 oktober 2017 werd op Nyenrode de nieuwste uitgave [...]

Nieuwe deelnemers benchmark

Na het eerste succesvolle benchmarkjaar hebben we inmiddels al drie nieuwe deelnemers mogen verwelkomen voor het tweede jaar: Gemeente [...]