Vrijdag 11 maart hebben Bouwstenen voor Social en TIAS de nieuwe manier van benchmarken gepresenteerd. Met deze nieuwe generatie benchmark kunnen gemeenten zichzelf via een interactief dashboard met andere gemeenten vergelijken. Hierin wordt gebruik gemaakt van de data die de gemeenten zelf over hun vastgoed aanleveren en dit wordt verrijkt met openbare data die online beschikbaar is.

In eerste instantie wordt gekeken naar beschikbaarheid, vastgoedkwaliteit en vastgoedexploitatie. Op termijn komen er ook modules voor de gebruikslasten en duurzaamheid. De resultaten van de benchmark ook worden ook ingezet om met de deelnemers onderling van elkaar te kunnen leren. Tijdens evenementen van Bouwstenen voor Sociaal worden de resultaten met het netwerk van vastgoedchefs gedeeld zodat er er binnen het netwerk ook kennis van kan worden genomen en van kan worden geleerd.

Dit vindt u misschien ook interessant

Artikel: Barometer Maatschappelijk vastgoed

Een artikel over de benchmark in de Barometer Maatschappelijk vastgoed. Op 5 oktober 2017 werd op Nyenrode de nieuwste uitgave [...]

Nieuwe deelnemers benchmark

Na het eerste succesvolle benchmarkjaar hebben we inmiddels al drie nieuwe deelnemers mogen verwelkomen voor het tweede jaar: Gemeente [...]

Artikel: Nieuwe benchmark gemeentelijk vastgoed

Nieuwe Benchmark Gemeentelijk Vastgoed: een digitaal dashboard voor integrale vastgoedsturing. Met veertien grote gemeenten is begin dit jaar een nieuwe [...]